Για να εξασφαλίσουμε μια καλή εμπείρια περιήγησης στο site μας, χρησιμοποιούμε Cookies. Μάθε περισσότερα
Καρπός από όπου προέρχεται το έλαιο αργκάν

Προέρχεται από τα κουκούτσια των καρπών του δέντρου που ονομάζεται Μαροκινό σιδηρόξυλο ή Άργκαν, στα λατινικά Argania spinosa. Το δέντρο αυτό το συναντάμε περισσότερο στο νότιο Μαρόκο και σε μερικά μέρη της Αλγερίας και του Ισραήλ.

Αυτό το σπάνιο λάδι χαίρει ιδιαίτερης εκτίμησης, λόγω των πολλών χρήσεών του. Είναι πιο ακριβό λόγω της περιορισμένης παραγωγής του. Τα αναγνωρισμένα καλλυντικά του οφέλη, κάνουν την ζήτηση του να αυξάνεται συνεχώς στη παγκόσμια αγορά.

Η παρουσία του ελαϊκού οξέος στο Αργανέλαιο το κάνει πρακτική λύση για όσους έχουν υψηλά τα επίπεδα της χοληστερόλης τους. Την περιορίζει και την διατηρεί σε χαμηλά επίπεδα. Σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες, μια πολύ μικρή ποσότητα του μπορεί να μειώσει σημαντικά το επίπεδο της χοληστερόλης για πάνω από ένα μήνα.

Οι καλλυντικές χρήσεις του Αργανέλαιου είναι πολυάριθμες. Έχει μια ισχυροποιητική επίδραση στα μαλλιά στα νύχια και στο δέρμα. Προστατεύει το δέρμα από τα συμπτώματα της πρόωρης γήρανσης, όπως οι ρυτίδες. Επιπλέον, είναι πολύ χρήσιμο για τη γρήγορη θεραπεία μικρών εγκαυμάτων και μωλώπων στο δέρμα. Προστατεύει το σώμα από την υπεριώδη ακτινοβολία.

Η μεγάλη περιεκτικότητα του σε βιταμίνη Ε είναι ιδανική για την περιποίηση των μαλλιών. Το λάδι Αργκάν είναι σε θέση να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που προκύπτουν από το καθημερινό styling των μαλλιών. Ταυτόχρονα προωθεί την φυσική ανάπτυξη της τρίχας και βοηθάει να απαλλαγούμε απο τη πιτυρίδα. 

Συστατικά: 100 % argania spinosa.

Προέρχεται από βιολογική καλλιέργεια.
Χωρίς Parabens, δεν περιέχει πρόσθετες ουσίες

Πιστοποιητικό Ανάλυσης

Αργανέλαιο, ψυχρής έκθλιψης
Ειδικό βάρος 0,91
Δείκτης διάθλασης 1,47
Οξύτητα 0,67
Αριθμός υπεροξειδίων complies
Αριθμός ιωδίου 99
Δείκτης σαπωνοποίησης 192
Χρωματική κλίμακα Γκάρντνερ 5,0
Σύσταση λιπαρών οξέων
λαυρικό οξύ ≤0,05%
μυριστικό οξύ 0,13%
μυριστελαϊκό οξύ ≤0,05%
παλμιτικό οξύ 12,63%
παλμιτελαϊκό οξύ 0,10%
μαργαρικό οξύ 0,08%
δεκαεπταεδικό οξύ ≤0,05%
στεαρικό οξύ 5,88%
ελαϊκό οξύ 46,66%
λινελαϊκό οξύ 33,13%
λινολενικό οξύ 0,17%
δεκαοκτατετραέν οξύ ≤0,05%
αραχιδικό οξύ 0,40%
εικοσενοϊκό οξύ 0,37%
εικοσενοδιϊκό οξύ ≤0,05%
εικοσενοτετραενικό οξύ ≤0,05%
βεχενικό οξύ 0,12%
ερουκικό οξύ 0,26%
λιγνοκηρικό οξύ 0,06%
νεβρονικό οξύ ≤0,05%
 

Η πιστοποίηση έχει γίνει από τον οίκο Henry Lamotte Oils

Γράψτε μια αξιολόγηση

Σημείωση: η HTML δεν επεξεργάζεται!
    Κακή           Καλή

Έλαιο Αργκάν / Argan Oil

Το λάδι Argan είναι πλούσιο σε πολύτιμα συστατικά για την φροντίδα της επιδερμίδας και των μαλλιών. Ιδανικό για κανονικές, ξηρές ή και ώριμες επιδερμίδες.

  • Κωδικός Προϊόντος: Product 26
  • Διαθεσιμότητα: Διαθέσιμο
  • 9,80€

Διαθέσιμες Επιλογές

Ετικέτες: φυτικό λάδι

Καλώς ήρθες στην Amamelis! Είμαι η Κική. 

Στόχος μου είναι να προωθώ ολιστική φροντίδα για το σώμα, το μυαλό και την καρδιά, σε συνεργασία και αρμονία με τη φύση.

Η αγάπη μου για τη φύση και ιδιαίτερα για τα βότανα με οδήγησε στην Αρωματοθεραπεία και στην δημιουργία της Amamelis. Στο εργαστήριο μου φτιάχνω μίγματα για θεραπευτική και καλλυντική χρήση, χρησιμοποιώντας αγνά αιθέρια έλαια και φυτικά λάδια εξαιρετικής ποιότητας.

Πιστεύω στη δύναμη που έχουν τα αιθέρια έλαια να εν-πνέουν γαλήνη, ηρεμία, εσωτερική δύναμη και υγεία, κι έτσι δημιουργώ προϊόντα δίχως την παραμικρή χρήση χημικών, συνθετικών αρωμάτων και συντηρητικών.

Μπορείς να τα βρεις εδώ, στο ηλεκτρονικό κατάστημα είτε στο εργαστήριο στη Θεσσαλονίκη, όπου μπορείς να με επισκεφτείς. Διοργανώνω τακτικά σεμινάρια και workshops πάνω στη πρακτική εφαρμογή της αρωματοθεραπείας.