Για να εξασφαλίσουμε μια καλή εμπείρια περιήγησης στο site μας, χρησιμοποιούμε Cookies. Μάθε περισσότερα
Καστορέλαιο Βιολογικό

Οι παρακάτω συνταγές προτείνουν πως μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το Καστορέλαιο ως συστατικό για υγιή επιδερμίδα και μαλλιά. Χρησιμοποιώντας περισσότερα από ένα έλαια, εμπλουτίζουμε τη δράση του μείγματος μας.

Συνταγή για ενυδάτωση ξηρής επιδερμίδας

Συνταγή για ενδυνάμωση των μαλλιών

Το μείγμα αυτό είναι κατάλληλο για όλους τους τύπους μαλλιών, ακόμα και γι αυτούς που έχουν έντονη λιπαρότητα. Το έλαιο Χοχόμπα/Jojoba, όπως και τα αιθέρια έλαια της συνταγής βοηθούν πολύ στην εξισορρόπηση της έκκρισης λιπαρότητας.

Καστορέλαιο βιολογικής καλλιέργειας από το φυτό Ricinus communis, με προέλευση την Ινδία. Το λάδι παράγεται με τη μέθοδο της ψυχρής έκθλιψης των καρπών του φυτού.

Το βιολογικό Καστορέλαιο μας είναι ανοιχτό κιτρινωπό χρώμα, με παχύρευστη υφή και σχεδόν άοσμο. 

Δράση του Καστορέλαιου στο δέρμα

Λόγω της μεγάλης περιεκτικότητάς του σε βιταμίνη Ε θεωρείται δραστικό στοιχείο για την καταπολέμηση της γήρανσης του δέρματος. Επιπλέον εφαρμόζεται στη θεραπεία των λειχήνων, των αποστημάτων, των μωλωπισμών, της ξηροδερμίας, της δερματίτιδας, των ηλιακών εγκαυμάτων, των ανοιχτών ελκών και άλλων δερματικών νόσων.

Η ενυδατική και μαλακτική του δράση είναι τόσο αποτελεσματική που το καστορέλαιο χρησιμοποιείται συνήθως και ως  αντιρυτιδική θεραπεία σε καλλυντικά μείγματα. Όταν εφαρμόζεται τακτικά, αυξάνει την ελαστικότητα της επιδερμίδας, μαλακώνει το δέρμα και μειώνει την εμφάνιση των ρυτίδων.

Πολλοί άνθρωποι μαρτυρούν πως η χρήση του έλαιου είναι αποτελεσματική στην εξαφάνιση των ραγάδων και στο άνοιγμα του χρώματος των κηλίδων που δημιουργούνται λόγω ηλικίας στην επιδερμίδα των χεριών και του προσώπου.

Δράση του Καστορέλαιου στα μαλλιά

Είναι ιδιαίτερη γνωστή η χρήση του στα μαλλιά, καθώς έχει έντονη ενυδατική δράση και προσφέρει ενδυνάμωση στην τρίχα. Οι αντιμικροβιακές και αντιμυκητιασικές ιδιότητες το καθιστούν ευεργετικό έναντι της πιτυρίδας και άλλων μυκηκτιάσεων του τριχωτού της κεφαλής. Η περιεκτικότητα σε ρικινελαϊκό οξύ βοηθά στην αύξηση της κυκλοφορίας στο τριχωτό της κεφαλής και στη βελτίωση της ανάπτυξης των τριχών.

Πολλοί που χρησιμοποίησαν το καστορέλαιο μαρτυρούν, αύξηση της  τριχοφυΐα τους κατά 3-5 φορές τον κανονικό ρυθμό.

Προσθέστε μερικές σταγόνες από τα αγαπημένα σας αιθέρια έλαια για να ενυσχίσετε τη θεραπευτική του δράση και να αποκτήσει ένα ελκυστικό άρωμα. Δείτε την κάρτα "ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ ΤΟ ΚΑΣΤΟΡΕΛΑΙΟ" για περισσότερες ιδέες χρήσης.

Το προϊόν είναι για καλλυντική χρήση.

------

Σύνθεση

C18: 1 Ολεϊκό οξύ: 2-6%
C18: 2 Λινολεϊκό οξύ: 2-7%
Ρικινολεϊκό οξύ: 85-92%

Γράψτε μια αξιολόγηση

Σημείωση: η HTML δεν επεξεργάζεται!
    Κακή           Καλή

Καστορέλαιο Βιολογικό

  • Κωδικός Προϊόντος: FE-BIO-01-103
  • Διαθεσιμότητα: Διαθέσιμο
  • 4,00€

Ετικέτες: φυτικό λάδι

Καλώς ήρθες στην Amamelis! Είμαι η Κική. 

Στόχος μου είναι να προωθώ ολιστική φροντίδα για το σώμα, το μυαλό και την καρδιά, σε συνεργασία και αρμονία με τη φύση.

Η αγάπη μου για τη φύση και ιδιαίτερα για τα βότανα με οδήγησε στην Αρωματοθεραπεία και στην δημιουργία της Amamelis. Στο εργαστήριο μου φτιάχνω μίγματα για θεραπευτική και καλλυντική χρήση, χρησιμοποιώντας αγνά αιθέρια έλαια και φυτικά λάδια εξαιρετικής ποιότητας.

Πιστεύω στη δύναμη που έχουν τα αιθέρια έλαια να εν-πνέουν γαλήνη, ηρεμία, εσωτερική δύναμη και υγεία, κι έτσι δημιουργώ προϊόντα δίχως την παραμικρή χρήση χημικών, συνθετικών αρωμάτων και συντηρητικών.

Μπορείς να τα βρεις εδώ, στο ηλεκτρονικό κατάστημα είτε στο εργαστήριο στη Θεσσαλονίκη, όπου μπορείς να με επισκεφτείς. Διοργανώνω τακτικά σεμινάρια και workshops πάνω στη πρακτική εφαρμογή της αρωματοθεραπείας.