Για να εξασφαλίσουμε μια καλή εμπείρια περιήγησης στο site μας, χρησιμοποιούμε Cookies. Μάθε περισσότερα
Καλεντούλα λάδι  Φυτικά Έλαια

Συσκευασία 50ml & 100ml.

Το λάδι καλεντούλα εξάγεται με εκχύλιση από τα άνθη του φυτού Calendula officinalis και είναι γνωστό για τις ευεργετικές του ιδιότητες στην επιδερμίδα. Το όνομα του φυτού στα λατινικά, σημαίνει την αρχή κάθε ρωμαϊκού μήνα, γιατί το φυτό ανθίζει τις πρώτες μέρες του κάθε μήνα. Η καλεντούλα χρησιμοποιούνταν στον αρχαίο ελληνικό, ρωμαϊκό, αραβικό και ινδικό πολιτισμό ως θεραπευτικό βότανο, αλλά και στη μαγειρική και στα καλλυντικά.

Το λάδι της καλεντούλας είναι πλούσιο σε φλαβονοειδή, καροτενοειδή, βιταμίνη C, ασβέστιο και σημαντικές ποσότητες πυριτίου. Το μέταλλο του πυριτίου που περιέχει βοηθά στην απορρόφηση του ασβεστίου από τον οργανισμό κι έτσι συντελεί στην υγεία του δέρματος και στην ανάπτυξη των μαλλιών, των νυχιών και δοντιών.

Tο λάδι της καλεντούλας βοηθά ιδιαίτερα στη θεραπεία ήπιων δερματικών ερεθισμών που οφείλονται στον κρύο αέρα και στις απότομες εναλλαγές της θερμοκρασίας. Καταπραΰνει το ερεθισμένο δέρμα, επουλώνει τσιμπήματα, κοψίματα και πληγές. Αποτελεί εξαιρετική βάση για κρέμες, φυτικές αλοιφές, λοσιόν και πολλά άλλα φυσικά καλλυντικά. 

Το λάδι της καλεντούλας χαρίζει ιδιαίτερη απαλότητα και ελαστικότητα στο δέρμα και γι΄αυτό χρησιμοποιείται στην καταπολέμηση των ραγάδων και των ρυτίδων. Είναι ιδανικό για χρήση σε μωράκια. 

Πιστοποιητικό Ανάλυσης

Καλεντούλα λάδι
Πυκνότητα 0,92 g/ml
Δείκτης διάθλασης 1,47
Οξύτητα 0,7
Αριθμός ιωδίου 127.9
Χρωματική κλίμακα Γκάρντνερ 8,1
 

Η πιστοποίηση έχει γίνει από τον οίκο Dr Kurt Richter GmbH

Γράψτε μια αξιολόγηση

Σημείωση: η HTML δεν επεξεργάζεται!
    Κακή           Καλή

Καλεντούλα λάδι

Λάδι Καλεντούλα, εκχύλισμα σε λάδι γνωστό για τις ευεργετικές του ιδιότητες στην επιδερμίδα. Κατάλληλο για βρεφικά & ευαίσθητα δέρματα.


  • Κωδικός Προϊόντος: Product 04
  • Διαθεσιμότητα: Διαθέσιμο
  • 6,20€

Διαθέσιμες Επιλογές

Κόστος αποστολής: 2 € - για όλη την Ελλάδα | Κόστος Αντικαταβολής: 1.5 € | πληροφορίες

Ετικέτες: φυτικό λάδι