Για να εξασφαλίσουμε μια καλή εμπείρια περιήγησης στο site μας, χρησιμοποιούμε Cookies. Μάθε περισσότερα
Κέδρος Ατλαντικού αιθέριο έλαιο 10ml

Ο Κέρδος ατλαντικού, αλλιώς Μαροκινός Κέδρος ήταν από τα πρώτα έλαια που παρήχθησαν και χρησιμοποιήθηκαν από τους Αιγύπτιους σε καλλυντικά και αρώματα. Ήταν επίσης συστατικό του Μιθριδατικού αντίδοτου, που εξουδετέρωνε όλα τα δηλητήρια, λέγεται ότι ανακαλύφθηκε από τον βασιλιά Μιθριδάτη τον ΣΤ.

Σήμερα η παραγωγή του αιθέριου ελαίου γίνεται κυρίως με ατμο-απόσταξη του φλοιού και η μεγαλύτερη χώρα παραγωγής είναι το Μαρόκο. Το αιθέριο έλαιο που διαθέτουμε είναι από βιολογική καλλιέργια στο Μαρόκο και είναι ιδανικό για χρήση στην αρωματοθεραπεία και στη φυσική αρωματοποιία. (Natural Perfumery). Το άρωμά του είναι αρρενωπό και αρέσει ιδιαίτερα τους άνδρες, μάλιστα λέγεται ότι είναι αφροδισιακό. Το αιθέριο έλαιο του Κέδρου Ατλαντικού έχει ηρεμιστικές και 'γειωτικές' ιδιότητες, και θεωρείται εξαιρετικό συστατικό για μείγματα που υποβοηθούν το διαλογισμό. Είναι καλό για το αναπνευστικό μας σύστημα και μας χαλαρώνεί από το στρες.

Χρησιμοποιείται σε λιπαρές επιδερμίδες, σε ακμή, σε δερματίτιδα και σε έκζεμα. Αλλά και στα μαλλιά χρησιμοποιείται σε μείγματα για την μείωση της λιπαρότητας και της πιτυρίδας.

> Λατινική Ονομασία: Cedrus atlantica

> Χώρα προέλευσης: Μαρόκο

> Αρωματική νότα: Μεσαία-Βάση  / Blending note: Middle-Base


Προφυλάξεις: Δεν είναι τοξικό. Καλό είναι μη χρησιμοποιείται κατά τη διάρκεια εγκυμοσύνης.


Ταιριάζει και μπορεί να αναμειχθεί με: Περγαμόντο, Κυπαρίσσι, Άρκευθο, Λεβάντα, Πατσουλί, Δενδρολίβανο, Σανταλόξυλο, Υλάνγκ Υλάνγκ.

Γράψτε μια αξιολόγηση

Σημείωση: η HTML δεν επεξεργάζεται!
    Κακή           Καλή

Κέδρος Ατλαντικού αιθέριο έλαιο 10ml

Ο Κέρδος ατλαντικού, έχει ένα υπέροχο 'ανδρικό' άρωμα. Έχει χαλαρωτικές ιδιότητες & μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε λιπαρές επιδερμίδες.


  • Κωδικός Προϊόντος: Product 44
  • Διαθεσιμότητα: Διαθέσιμο
  • 4,90€
Κόστος αποστολής: 2 € - για όλη την Ελλάδα | Κόστος Αντικαταβολής: 1.5 € | πληροφορίες

Ετικέτες: Κέδρος, Ατλαντικού, Αιθέρια, Έλαια