Για να εξασφαλίσουμε μια καλή εμπείρια περιήγησης στο site μας, χρησιμοποιούμε Cookies. Μάθε περισσότερα

Χρήση Αιθέριων Ελαίων

Η χρήση των αιθέριων ελαίων είναι απλή και εύκολη. Οι 2 βασικοί τρόποι που μπορούμε καθημερινά να χρησιμοποιούμε είναι η διάχυση στον αέρα και η εφαρμογή στο δέρμα.


Διάχυση στον αέρα


Αρωματικός Λύχνος για διάχυση αιθέριων Ελαίων

Για να έχουμε διάχυση μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε έναν αρωματικό λύχνο (καυστήρα) ή μπορούμε να προσθέσουμε σε ζεστό νερό σταγόνες απο ένα αιθέριο και να εισπνεύσουμε τους ατμούς.

Διαχέοντας τα αιθέρια έλαια στην ατμόσφαιρα, επιδρούν στον εγκέφαλο μας μέσω (receptors) κυττάτων της μύτης και των οσφρητικών βολβών.

Η επιστήμη πλέον έρχεται και επιβεβαιώνει αυτά που η Αρωματοθεραπεία μας διδάσκει εδώ και αιώνες. Πως τα αρώματα μπορούν να αυξήσουν επιδόσεις, να βελτιώσουν τη μνήμη, να μας κάνουν να νιώσουμε χαλάρωση ή ενέργεια και να μας αλλάξουν τη διάθεση.

[Ο Dr Alan Hirch από το πανεπιστήμιο του Chicago, είναι ένας από αυτούς καθώς έχει πραγματοποιήσει 46 έρευνες που εξετάζουν πως η όσφρηση επηρεάζει την ικανότητα της μάθησης και τη διάθεσή μας. 

Σε εταιρίες στην Ιαπωνία και στις ΗΠΑ, χρησιμοποιούν τη διάχυση αιθέριων ελαίων για να αυξήσουν την αποδοτικότητα των υπαλλήλων τους. Όπως επίσης και σε πολυκαταστήματα χρησιμοποιούν τα αιθέρια για να ανεβάσουν τη διάθεση των πελατών και να ξοδέψουν περισσότερα.]

Εκτός ομώς από τα συναισθηματικά οφέλη, διαχέοντας αιθέρια έλαια μπορούμε να καθαρίσουμε την ατμόσφαιρα από μικρόβια ιώσεων, βακτήρια και ανεπιθύμητες οσμές. 

Αιθέρια έλαια μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν ως πρόσθετα καθαρισμού στο πλυντήριο και καθαρισμού της επιφάνειας σε όλο το σπίτι.

Είστε έτοιμες να αλλάξετε τη διάθεση σας και την ατμόσφαιρα στο χώρο σας;
Διαβάστε κάποιες προτάσεις/συνταγές που έχουμε ετοιμάσει για εσάς.

Αιθέρια Έλαια στο δέρμα

Μπορούμε να τα χρησιμοποίησουμε κάνοντας μασάζ σε όλο το σώμα ή τοπικά, ή στο πρόσωπο μας για περιποίηση και θεραπεία, καθώς και στα μαλλιά (και στο τριχωτό της κεφαλής).

Χρήσεις αιθέριων ελαίων στο δέρμα

Το μασάζ με την κατάλληλη επιλογή αιθέριων ελαίων μπορεί να καταπραύνει την ένταση, να ηρεμήσει κουρασμένους μυς, να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά την αϋπνία και να σας χαρίσει ένα μοναδικό αίσθημα ευεξίας. Πριν εφαρμόσουμε αιθέρια έλαιο στο δέρμα μας το διαλύουμε σε φυτικό λάδι (λάδι βάσης) π.χ. αμυγδαλέλαιο, ελαιόλαδο κ.α. Οι χρήσεις είναι πολλές και ανάλογα με τα επιθυμητά αποτελέσματα χρησιμοποιούμε τα αντίστοιχα αιθέρια έλαια.

Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για τη χρήση αιθέριων ελαίων στο δέρμα, εμείς σας ετοιμάσαμε διάφορες δοκιμασμένες συνταγές και σας παροτρύνουμε να νιώσετε τα ευεργετικά οφέλη τους! Πατήστε εδώ για τη λίστα με συνταγές και ιδέες.

Οι εφαρμογές των αιθέριων ελαίων δεν σταματούν εδώ, υπάρχουν πολλές άλλες όπως στη σάουνα, στο ντουζ, σε κομπρέσες, στο ποδόλουτρο, στον καθαρισμό του σπιτιού, σε παρασκευές προοϊόντων περιποίησης κ.α.


Ποσοστό διάλυσης αιθέριων ελαίων

Μία από τις πρώτες έννοιες που χρειάζεται να κατανοήσουμε είναι το ποσοστό διάλυσης των αιθέριων ελαίων στο φορέα από θα διαλυθούν, π.χ. κάποιο λάδι βάσης όπως το αμυγδαλέλαιο. Αυτό που είναι καλό να θυμόμαστε είναι πως για να χρησιμοποιήσουμετ αιθέρια έλαια στο δέρμα μας και στα μαλλιά μας χρειάζεται να διαλυθούν σε κάποια βάση (λάδι, κρέμα ή λοτιόν). Τα αιθέρια έλαια είναι πολύ συμπυκνωμένες ουσίες όπου μόνο λίγες σταγόνες είναι πολλές φορές αρκετές για να έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Όταν τα χρησιμοποιούμε αδιάλυτα υπάρχει κίνδυνος ερεθισμού της επιδερμίδας. Το νερό να θυμάστε πως δεν είναι κατάλληλος φορέας για τα αιθέρια έλαια.

Πατώντας το link θα βρείτε έναν πίνακα (σε pdf αρχείο) όπου θα αναγράφει πόσες σταγόνες θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε ανάλογα με το ποσοστό διάλυσης που επιθυμούμε και φυσικά την ποσότητα του φορέα. http://bit.ly/EO-dilution-info